Empek-empek

Bahan:

  1. Tepung tapioka
  2. Ikan tenggiri
  3. Air
  4. Garam secukupnya
  5. Bawang putih secukupnya

Cara Membuat:

  1. Sediakan bahan-bahan dengan perbandingan tepung tapioka, ikan tenggiri, dan air adalah 5:5:1 (misal 500 gr : 500 gr : 100 gr atau kurang lebih 1/2 cup).
  2. Haluskan tenggiri sampai benar-benar halus, lalu tambahkan tapioka sedikit demi hingga merata. Tambahkan garam dan bawang putih sesuai selera. Bentuk adonan lalu rebus sampai mengapung.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s